Universiteti POLIS ёshtё themeluar me vendim tё Qeverisё Shqiptare, VKM nr. 698, dt.11/10/2006, botuar nё fletoren zyrtare nr. 114 , faqe 4475 tё vitit 2006; Fituar akreditimin institucional dhe tё programeve nga MASH (Ministria e Arsimit dhe Shkencёs) dhe APAAL (Agjencia Publike e Akreditimit tё Arsimit tё Lartё), nr.227, dt.22/07/2009 dhe nr.250, dt.14/06/2013. Me vendim tё Qeverisё Shqiptare, VKM nr.746, dt.24/10/2012, U_POLIS ёshtё njohur si IAL (Institucion i Arsimit tё Lartё) me status “Universitet”; dhe me urdhёr tё MASH nr.563, dt.19/11/2012 organizon Programin “Doktoratё”.

Gjuhët

Biblioteka

Text Resize

-A A +A

Mirësevini në  faqen e Bibliotekës Universitare, POLIS. Nëse jeni student, anëtar i stafit apo vizitor, shpresojmë që ju të gjeni shërbimet dhe burimet që ju nevojiten për t'ju ndihmuar në kërkimet dhe studimet tuaja si dhe më shumë informacion rreth vetë Bibliotekës. Plani ynë strategjik përcakton një vizion të qartë për zhvillimin e shërbimeve tona.
Biblioteka e Universitetit POLIS nisi rrugëtimin e saj që në hapjen e Universitetit në vitin 2006. Përpjekjet tona të vazhdueshme synojnë, të krijojnë një standard të ri për bibliotekat dhe krijimin e hapësirave për studim e kërkim shkencor. Ne po bëjmë një investim të madh në përmbajtjen digjitale dhe shërbimet, duke përpjekur  që ta shpërndajmë gjithnjë e më shumë Bibliotekën tonë tek Studentët dhe stafi, 24 orë në ditë, kudo ku janë. Viti 2011 shënoi hapjen e sallës së re, ku ofruam shërbime të reja dhe më shumë  vende  studimi të nivelit të lartë. Kemi një ekip të shkëlqyer, staf miqësor dhe profesional, i cili përpiqet të ofrojë shërbime, ata janë të angazhuar për t'ju ndihmuar për të gjetur dhe përdorur informacionin që ju nevojitet.

Misioni
Biblioteka përparon misionin e Universitetit për të edukuar qytetarë të angazhuar dhe të realizuar nëpërmjet shërbimeve tona dinamike dhe koleksioneve me vlerë.  Stafi ynë është i fokusuar në krijimin dhe kultivimin e mjediseve fizike dhe virtuale për hulumtime të hapura dhe përsosmëri akademike. Misioni i saj është të shërbejë si qendër informacioni për përdoruesit e saj (studentët, pedagogë e studiues kërkimorë- shkencorë të këtyre fushave), ku të ofrohen mundësi për njohuri të reja dhe marrjen e tyre në mënyrë sa më efektive. Kjo gjë është arritur nëpërmjet futjes së teknologjisë së re, shërbimeve të kompiuterizuara, duke e kthyer këtë bibliotekë me shërbime dhe fizionomi tradicionale në një bibliotekë moderne e bashkëkohore.

Vizioni
Biblioteka është një qendër e gjallë dhe jetësore për të mësuar, duke frymëzuar të dyja synimet intelektuale dhe angazhimin e komunitetit. Studenti ose lexuesi është në qendër të çdo gjëje që ne bëjmë. Ne jemi të përkushtuar për të ofruar një shërbim miqësor, profesional dhe efikas. Ne jemi fleksibël dhe inovativë, duke siguruar që nevojat të plotësohen dhe tejkalohen, nëpërmjet trajnimit dhe zhvillimit personal, për të siguruar përsosmëri të vazhdueshme. Mjedisi ynë përkrahës dhe gjithëpërfshirës, inkurajon të gjithë stafin që të kontribuojnë dhe të ketë një zë. Biblioteka është themelore për një Universitet të suksesshëm.

Biblio_POLIS përfshin libra dhe materiale të printuara dhe elektronike , të cilët i përkasin disiplinave të ndryshme por, kryesisht, degëve të Arkitekturës, Planifikimit Urban, Art Dizajnit, Studimeve Mjedisore, Shkencave Sociale, Inxhinieri Ndërtimi, Shkenca Ekzakte, etj. Këto materiale bashkëkohore përfshijnë tekste të rëndësishme të shkruara në gjuhët primare të folura e të kuptuara në Shqipëri: Shqip, Anglisht, Italisht.

Gjithashtu, biblioteka  është vazhdimisht e përditësuar me materiale të reja nga burime të ndryshme, kombëtare dhe ndërkombëtare, të cilat përfshijnë blerje të vazhdueshme nga Amazon e libraritë kryesore të vendit, si edhe kontribute nga staf ose donatorë të ndryshëm, shqiptarë e të huaj. Biblio_POLIS është e abonuar në revista prestigjoze si L’Arca, Domus, Beaux Arts, Computer Arts, Detail, Regional Studies, etj. Kjo bilbiotekё pёrfshin gjithashtu edhe versionet online: www.financatvendore.al  dhe www.culturetheque.com partnerë të Biblio_POLIS.

Nëpërmjet konsultimit të faqes, Biblio_POLIS për të parë titujt dhe materialet e disponueshëm, biblioteka ofron ambient të qetë e të rehatshëm studimi e leximi, si edhe kompjutera për nevojat kërkimore të studentëve e pedagogëve. 

Shikim dhe studim të mbarë!

Për më shumë informacion, kontaktoni në biblioteka@universitetipolis.edu.al

 

 

PS: Perdorni Mozilla Firefox  ose Chrome brawser per te pare titujt

 

bodrum escort