Universiteti POLIS ёshtё themeluar me vendim tё Qeverisё Shqiptare, VKM nr. 698, dt.11/10/2006, botuar nё fletoren zyrtare nr. 114 , faqe 4475 tё vitit 2006; Fituar akreditimin institucional dhe tё programeve nga MASH (Ministria e Arsimit dhe Shkencёs) dhe APAAL (Agjencia Publike e Akreditimit tё Arsimit tё Lartё), nr.227, dt.22/07/2009 dhe nr.250, dt.14/06/2013. Me vendim tё Qeverisё Shqiptare, VKM nr.746, dt.24/10/2012, U_POLIS ёshtё njohur si IAL (Institucion i Arsimit tё Lartё) me status “Universitet”; dhe me urdhёr tё MASH nr.563, dt.19/11/2012 organizon Programin “Doktoratё”.

Gjuhët

Bienalja dhe Galeria

Text Resize

-A A +A

Universiteti POLIS dhe partnerёt lokalё, nё menyrё tё veçantё, Bashkia Tiranё dhe AUA Unioni I Arkitektёve dhe Planifikuesve Urbanё Shqiptar, organizojnё çdo vit, nё mёnyrё tё alternuar, Bienalet respektive tё specializuara:

Tё dy Bienalet, tashmё janё evenimente tё rёndёsishme kulturore dhe profesionale pёr jetёn e qytetit Tiranё, tё vendit dhe rajonit nё tёrёsi.

Partneritet I njё rёndёsie strategjike ёshtё gjithashtu bashkёpunimi I U_POLIS me TICAB (Tirana International Contemporary Art Biennale).

Ndёrkohё, nё POLIS ёshtё ngritur qendra “MAD Center” (Qendra dhe Galeria e Multimedias, Artit dhe Dizajnit) e cila shpall kalendarёt e pёrvitshёm tё evenimenteve tё saj qё kanё si qёllim ekspozimin e artit bashkёkohor dhe alternativ me disa nga artistet mё tё shquar shqiptar, tё huaj dhe talentet e reja. 

Vetё infrastruktura e Universitetit POLIS ёshtё dizenjuar si njё hapёsirё ekspozimi dhe qendёr konferencash (Motown Conference & Expo Services) 

bodrum escort