FPMMU

Fakulteti i Planifikimit, Mjedisit dhe Menaxhimit Urban

Fakulteti i Planifikimit, Mjedisit dhe Menaxhimit Urban - FPMMU

Prof.As. Xhimi Hysa

Dekan i FPMMU

The best way to predict the future is to create it.

Peter Drucker

Mirëseardhja e Dekanit

Fakulteti “Planifikim, Mjedis dhe Menaxhim Urban” (FPMMU) është një fakultet ndërdisplinor që zhvillon profesionistë të gatshëm për tregun lokal dhe global, duke shkrirë njohuri që burojnë nga menaxhimi i territorit, studimet mjedisore dhe ‘shkolla’ e biznesit “POLIS Business School” (PBS).  Territori, mjedisi dhe biznesi (tregtia) përbëjnë një ekosistem mijëravjeçar, i cili eksplorohet dhe aplikohet në FPMMU me metodat pedagogjike dhe shkencore më përparimtare.

FPMMU, pjesë e Universitetit POLIS, është anëtar i elitës së Shkollave Europiane të Planifikimit (AESOP) dhe Menaxhimit (CEEMAN). Programet e studimit të këtij fakulteti kanë treguar qëndrueshmëri të lartë në kohë, duke kaluar faza të rëndësishme të akreditimit dhe anëtarësimit ndërkombetar, si edhe duke i paraprirë dinamikave të tregut të punës.

FPMMU krenohet për lidhjet e forta me praktikën, duke përputhur zhvillimin e aftësive me nevojat e tregut. Mësimdhënia jonë karakterizohet nga një angazhim i ngushtë me studentët, si dhe risi të vazhdueshme të programeve dhe metodave pedagogjike. Studentët tanë zhvillojnë një mendësi globale duke marrë pjesë në kultura të shumta përmes programeve të shkëmbimit, duke u angazhuar në punë ekipore dhe duke qënë në kontakt me staf vendas e të huaj.

Profesorët tanë vijnë nga institucione prestigjoze si Harvard Business School, Universiteti La Sapienza, Universiteti i Montpellier, Erasmus University Rotterdam, IEDC-Bled School of Management, Kyushu Sangyo University, Universiteti i Tiranës, Universiteti POLIS, Universiteti i Ferrara, Columbia University, etj. Gjithashtu, ata kanë pervojë të gjatë me kompani lokale dhe globale.

Mirësevini në FPMMU!

Departamenti Planifikim dhe Menaxhim
Përgjegjës Departamenti

Anisa Hajdari

Administrator

Prof. Gazmend Haxhia

Lektor

Dr. Ledina Ferhati

Lektor

Dr. Peter Nientied

Lektor

Dr. Kejt Dhrami

Koordinator Planifikim
Rektor i Universiteti POLIS

MSc. Eneida Cela

Lektor

MSc. Armela Reka

Lektor
Laborante GIS
Departamenti Mjedis

Prof. Sherif Lushaj

Pergjegjes Departamenti

Prof. Gjergj Ikonomi

Lektor
Koordinator Planifikim

MSc. Edmond Agolli

Lektor